Pregled dela v nogometni šoli NK Veržej v letu 2021

Kljub vsem ukrepom za preprečevanje širjenja COVID 19 lahko rečemo, da je bilo leto 2021 uspešno leto za nogometno šolo NK Veržej.

Za leto 2021 bi lahko rekli, da je bilo turbulentno in predvsem nepredvidljivo. Ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID 19 so nas marsikaj naučili. V spomladanskem delu leta, smo predčasno končali vsa tekmovanja in si na državnem nivoju uspešno zagotovili obstanke v vseh tekmovanjih.

V mlajših selekcijah nam je uspelo popolniti vse kategorije. Tako smo v letu 2021 imeli spet vse neparne selekcije od U7 do U13. V junijskem času nam je uspelo organizirati nogometni turnir, katerega se je udeležilo 26 ekip iz vse Slovenije (več na https://nkverzej.com/2021/06/14/uspesno-izvedli-turnir/). V drugem delu meseca junija smo izvedli nogometni kamp, katerega se je udeležilo preko 70 otrok (več na: https://nkverzej.com/2021/07/04/vec-kot-70-otrok-na-kampu-nk-verzej/)

V jesenski del tekmovanja na državnem nivoju smo krenili z zagonom, a hkrati ranjeni, saj smo imeli velike težave s številom igralcev pri starejših dečkih, zato smo bili primorani narediti nekaj rošad. Trener Robert Černela je prevzel vodenje selekcije starejših dečkov in uspešno zagotovil število igralcev, Denis Ilješ pa je prevzel selekcijo kadetov. Obe selekciji pridno nabirata točke in upamo, da bomo z malce boljšo bero točko nadaljevali v spomladanskem delu 2022.

Z dobrim delom nam je letos uspelo tudi povečati število nogometašev in tudi nogometašic za 28 % v primerjavi z lanskim letom. Tudi v letu 2022 imamo cilj, da povečamo število otrok vsaj za 20 %. Naši trenerji so svoj prosti čas izkoristili še za dodatna izobraževanja, tako sta Niko Bošnjak ter Manuel Križanič uspešno položila trenerski naziv C, medtem ko Jožek Špilak počasi končuje trenersko diplomo PRO.

Glede organizacije smo letos v celoti prišli na digitalno evidentiranje in komuniciranje s starši. Vzpostavili smo tudi novo spletno stran in na socialna omrežja: FACEBOOK, YOUTUBE.  kjer dnevno obveščamo starše in okolico o rezultatih ter delu v nogometni šoli.