Denis IIješ, trener U17: “realno ocenjujem, da smo zmožni poseči višje.”

S trenerjem kadetov, Denisom Ilješem, smo se pogovarjali o jesenskem delu in o njegovem pričakovanju v spomladanskem delu prvenstva. Vas zanima kaj nam je zaupal? #idemoverži #zelenadružina #2030

Priprave na jesenski del sezone smo začeli 12. julija 2021. Končali smo ga 25. novembra. V tem času smo opravili 71 treningov in 20 tekem. To je 91 aktivnosti. Na treninge je skozi celoten jesenski del v povprečju prihajalo 14 igralcev. Na tekme pa v povprečju 15 igralcev. To je 80% prisotnost. Veliko igralcev je manjkalo na treningih in tekmah tudi zaradi karantene. Drugače bi odstotek sigurno bil višji. Poleti pa je kar nekaj igralcev šlo na dopust v nepravem terminu in zaradi tega so bili nekateri igralci preslabo fizično pripravljeni. Zaradi tega bomo v zimskih pripravah sigurno opravili več glede fizične pripravljenosti.

 

Priprave na spomladanski del sezone 2022 smo začeli 17. januarja. Prvenstvo se prične 19. marca. Treniramo 4x na teden in če je možno odigramo prijateljsko tekmo čez vikend. V tem trenutku je v kadru 20 igralcev. Priključili so se nam trije igralci, en igralec pa je med jesenskim delom sezone zapustil ekipo. Pričakujemo pa še kaki prihod iz NŠ Mura. Zaenkrat sta v planu 2 igralca.


Trenutno je zaradi karanten obisk na treningih nekoliko slabši. Pričakujem pa, da se bo to v februarju popravilo. Od 26. februaja in do 2. marca je načrtovano, da gremo na priprave v Umag. Upam, da bodo razmere to dopuščale.

Na skupni lestvici 2. SML in 2. SKL smo ŠD NK Veržej u17 in u19 na 8. mestu. Na lestvici 2. SKL pa U17 trenutno zasedamo 9. mesto od 12 ekip. Po trenutnih pravilih iz lige izpadejo 4 ekipe. Gleda pa se skupna lestvica kadetov in mladincev. Ekipe so točkovno zelo skupaj, tako da lahko realno ocenjujem, da smo zmožni poseči višje. Kot trener pričakujem več točk v spomladanskem delu, saj sem mnenja, da smo veliko točk na tekmah v jesenskem delu izgubili po nepotrebnem. Imamo pa še tudi nekaj rezerv. Predvsem bi rad v procesu treningov dosegel, da bodo igralci bolj fizično pripravljeni, da določeni izboljšajo »duel« igro, da pridobijo na samozavesti. Na tekmah pa upam, da se odpravijo individualne napake, da bo realizacija priložnosti boljša in da bo ekipa delovala še bolj taktično disciplinirano.