NK Veržej bo soustvarjal evropsko leto mladih

V sklopu drugega razpisa za sofinanciranje aktivnosti v okviru evropskega leta mladih 2022 smo bili uspešni s projektom “Nogomet za mir”.

Razpis bil namenjen nudenju finančne podpore pri izvedbi dogodkov v okviru evropskega leta mladih in delavnic v okviru pobude Mreža vzornikov.

Nogomet je znan kot najpomembnejša postrana stvar na svetu in lahko služi kot odlično sredstvo za promocijo. Mlade preko nogometa poleg spoznavanja nogometa vzgajamo. Nogomet za mir bo dogodek, kjer bo 80 mladih, 18. septembra sporočilo, da si mladi želimo mir.

Cilj dogodka: je sporočiti Sloveniji in svetu, da v sodobnem svetu rešujemo težave na demokratični način in eden od načino za sproščanje odvečne energije je šport.
S projektom bomo aktivirali mlade, da so aktivni pri snovanju in izvajanju aktivnosti, ki pozivajo k miru. K sodelovanju bomo pozvali tudi krovno orgnizacijo, ki skrbi za tekmovanje na državnem nivoju, da podobno povabi k sodelovanju ostale klube.  V sklopu projekta se bo pripravil natečaj za sliko nogomet za mir. Pripravil se bo plakat dogodka s celostno grafično podobo.  Otroci stari med 9 in 15 let bodo naredili transparent, ki bo pozival k miru, katerega bomo predstavili na tekmi NK Veržej proti Bistrici.

Vabljeni k sodelovanju in spremljanju razvoja projekta.