Natečaj za otroške risbe »Nogomet za mir«

Dragi starši, učitelji-ce, vzgojitelji-ce, zasnovali smo otroški natečaj »Nogomet za mir«, ki poteka v okviru razpisa za sofinanciranje dogodkov v okviru evropskega leta mladih 2022.

Evropska komisija je uradno sprejela, da se v letu 2022 v vseh državah članicah posveti organizaciji dejavnosti in pobud, osredotočenih na mlade. Evropsko leto mladih 2022 ima namen vzpostaviti pozitivne obete za mlade v Evropi, ki jih je pandemija COVID-19 negativno prizadela. Opredelitev leta 2022 kot leta, mladih, bo pomenilo večja prizadevanja za vključitev prednostnih nalog za mlade v politike EU na vseh ravneh odločanja.

 

Zasnovali smo otroški natečaj »Nogomet za mir«, ki poteka v okviru razpisa za sofinanciranje dogodkov v okviru evropskega leta mladih 2022.

Njegov namen je opozoriti na težave, s katerimi se srečujejo otroci v času vojn in jim je zaradi agresij onemogočena pravica do igre. Nogomet predstavlja odlično sredstvo za sklepanja prijateljstev in socialno vključevanje ranljivih skupin.

To poletje vabimo otroke, da sodelujejo na natečaju in oblikujejo risbe na temo, s katerimi preko nogometa pozivamo na mir na svetu.

Format in način risanja sta prosta (barvice, voščenke idr.). Pogoj je, da v znamenju solidarnosti z situacijo v Ukrajini obvezno uporabimo barvi modre in rumene.

Risbe skenirajte, ali fotografirajte in jih pošljite na e-naslov:info@nkverzej.com ali jih prinesite ali pošljite na v nogometni klub NK Veržej, na naslov: NK Veržej, Mlinska cesta 23, 9241 Veržej. Rok za oddajo risb je do vključno nedelje, 11. september 2022. Vse risbe bodo objavljene na Facebook strani NK Veržej. Izbrane risbe bodo soustvarjale tudi novoletno koledar.

 

Pravila in pogoji za sodelovanje:

Zahvaljujemo se za sodelovanje na natečaju. Risbe zbiramo do vključno nedelje, 11. september 2022, na e-naslov:info@nkverzej.com ali jih prinesite ali pošljite na v nogometni klub NK Veržej, na naslov: NK Veržej, Mlinska cesta 23, 9241 Veržej. Z oddajo svoje risbe in s sodelovanjem na natečaju »Nogomet za mir« sprejmete prenos risbe v našo last in uporabo le-te v javni objavi ter za novoletni koledar. S sodelovanjem dovoljujete tudi objavo imena avtorja zmagovalnega izdelka. Prosimo vas, da izdelek opremite s kontaktnimi podatki avtorja oz. staršev ali skrbnikov v e-naslovu ali na hrbtni strani risbe.

Potek glasovanja:

Vse fotografije bodo objavljene za Facebook strani NK Veržej (https://www.facebook.com/nkverzej). Glasovanje bo potekalo od 12. septembra do 16. septembra 13.00. Zmagovalna slika bo tista, ki bo prejela največ všečkov na Facebook strani NK Veržej na dan 16. september ob 13.00 . V primeru enakega števila všečkov, bo odločalo (po vrstnem redu: število deljenj, število komentarjev, žreb).

 

Risba z največ všečkov dobi:

  • mesto Brezplačna udeležba na nogometnem kampu NK Veržej 2023
  • -6. mesto nogometna žoga
  • -10. mesto 1 mesec brezplačna udeležba na treningih NK Veržej
  • –15. mesto majica NK Veržej

 

Kontakt:

Jožek Špilak, koordinator projekta, tel: 031 677 070, info@nkverzej.com

Simon Rajh, predsednik NK Veržej