Selekcija U11 se predstavi

Trener in koordinator mlajših selekcij, Jožek Špilak, je spregovoril o delu in selekciji U11 #zelenadružina

Nogometni turnir NK Veržej 2023

Kako ocenjujete jesenski del sezone 

Z jesenskim delom sem prevzel vlogo trenerja selekcije U11. Selekcija je bila številčno šibka, vendar nam je uspelo število iz 10 igralcev povečati na 16. Cilj je, da otroke celostno razvijamo in da imamo v prehodu v tekmovalni del (starostna skupina U15) fante številčno in gibalno-nogometno in tudi psihološko pripravljene za tekmovanje.  Ker je prišlo kar nekaj novih igralcev je temu prilagojen tudi trenažno-razvojni proces, saj želimo, da bo čim več fantov ostalo v nogometu. Če povzamem, z napredkov novih in “starih” sem zadovoljen. Zasledujemo cilje, ki smo si jih postavili v programu dela. Zelo pomembno pa je, da sem pri tem potrpežljiv in dosleden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Veržej (@nkverzej)

Kakšni so vaši načrti za spomladanski del sezone.

Kot sem že omenil, cilj je čim bolj celostno razviti otroke, kjer je največji poudarek na razvoju elementarne tehnike in igri 1:1. Rezultat je postranskega pomena, saj če pogledam nazaj na začetku nismo imeli nekakšnih rezultatskih uspehov, ampak je bil napredek pri razvoju elementarne tehnike. To se kaže tudi v sedanjih rezultatih, ko rezultati prihajajo sami od sebe. V tej smeri bomo nadaljevali vadbeni proces. V spomladanskem delu želimo čim prej zapustiti telovadnice in se spet vrniti na travnate površine, kjer bomo povečali hitrost izvedb in posledično tudi naše igre, vse nove igralce pa koliko se da, vključevali v nabiranje izkušenj na prijateljskih srečanjih. Bistvo vsega je, da se učijo skozi igro.  Ker je selekcija zelo heterogena, kar se tiče znanja, je moja naloga, da tisti, ki so že osvojili neko znanje, dodatno razvijam, nove igralce pa učim čim več osnov in jih poskušam kar se da približati k že dlje časa vadečim otrokom. Se pravi trenažni proces gre naprej v smislu diferenciacije in razvoja fantov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Veržej (@nkverzej)

Kaj bi bilo potrebno postoriti, da bomo v spomladanskem delu krenili še močneje

Veržej ima tradicijo, kar se tiče dela z mladimi. Poudarek pri mlajših selekcijah mora biti množičnost in veselje do nogometa in razvoj. Se pravi v tej smeri mora delovati klub, če želi uspeti v tem. Zelo velik poudarek bo potrebno nameniti širjenju selekcijskega potenciala, ter v starostni diferenciaciji, saj je selekcije trenutno prišla do števila, kjer bi bilo že smiselno selekciji fantov letnikov 2013 in 2012 ločiti, ter še dodatno delati na številu igralcev, samo to bo dolgoročno omogočilo delovanje našega kluba na državni ravni. Kar se tiče rekvizitov in pogojev dela bi lahko rekli, da imamo dobre pogoje za delo (kar se tiče rekvizitov) vendar bi bilo v krajši prihodnosti potrebno zagotoviti dodatno-a igrišča, kajti če pogledam ekipe, ki so na državni ravni vse razpolagajo s “širšo” igralno infrastrukturo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Veržej (@nkverzej)

Udeležili se boste tudi turnirja v Umagu, kakšni so vaši cilji na tem turnirju

V Umagu imamo zgolj samo en cilj. Nabiranje življenjskih in nogometnih izkušenj. Bolj kot rezultatski mi je pomembnejši cilj, da fantom omogočiti 4 dnevno BREZPLAČNO UDELEŽBO na turnirju v Umagu, in jim omogočimo, da bodo igrali in nabirali izkušnje z ekipami kot so Juventus, Milan, Barcelona itd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Veržej (@nkverzej)

 

Mišljenje za konec

Pozabljamo, da smo se največ naučili iz napak in otroška igra je namenjena ravno temu, da se otroci preko napak naučijo postati nogometaši in še bolj pomembno, uspešni ljudje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Veržej (@nkverzej)