FOTO: Prva točka selekcije U15 Veržej Sparta Slatina v gosteh pri Nafti

V novo sezono v 2 SNL U15 vzhod smo zakorakali v sodelovanju s Sparto Slatino in že na prvi tekmi v gosteh pri Nafti vknjižili prve točke! #idemoverži #zelenadružina

Z veseljem sporočamo, da smo se za letošnjo sezono dogovorili z NK Sparto Slatino za sodelovanje, s katero bomo v 2. slovenski ligi igrali pod imenom NK Veržej Sparta Slatina.


Selekcija U15 je končno dočakala 1. tekmo prvenstva v drugem kolu sezone pod okriljem NZS, saj se je za naš klub 1. kolo prestavilo na torek 29. 8. 2023.
V drugem kolu nas je čakalo težko gostovanje proti NK Nafti, proti kateri ni težko najti motiva, saj spadajo med favorite v ligi. Po taktirko trenerja Nedeljka Topića so naši fantje samozavestno pričeli tekmo in so že v 6. minuti po hitrem protinapadu povedli. Po lepem prehodu na polovico nasprotnika je naš nov igralec Jan Kolar z lepo podajo z desne strani zaposlil hitronogega Miho Sveteca, ki je zadel v polno. Po zadetku so naši nadaljevali s kompaktno igro, s katero so nas ponovno nagradili z zadetkom.
Anej Švarcl, ki je prav tako nov igralec, je po samostojnem prodoru prodoru zadel pravi evrogol, saj je s strani neubranljivo zadel v zgornji kot nasprotnikovega gola.
Do konca prvega polčasa so naši večino časa nadzorovali igro in niso dovolili Nafti, se približajo golu. V drugem polčasu pa je nasprotnik bil odločen, da se vrne v igro in so napadali z vseh strani. Čeprav so hitro zadeli in znižali rezultat, smo verjeli, da bomo zdržali do konca vendar, so nasprotniki po še eni
individualni akciji uspeli zadeti. Do konca tekme so naši igralci poskusili priti do treh točk, vendar je zmanjkalo časa za še ne zadetek.
Ponosni smo lahko, da je naša selekcija U15 na 1. gostovanju osvojila prvo točko, kar je zelo lepa popotnica na naslednje tri tekme, ki bodo vse potekale na domačem igrišču na Čistini v Veržeju, 26. 8. 2023 ob 15:00, 29. 8. 2023 ob 15:30 in 2. 9. 2023.