FOTO KADETI: Remi, ki boli, a tudi navdušuje

V sobotnem popoldnevu, 13. aprila 2024, je Stadion Čistina v Veržeju gostil razburljivo tekmo med domačim NK Veržej Sparta Slatina in gostujočo ekipo Nafta 1903. Srečanje se je končalo z izidom 2 : 2, a emocionalna vožnja, ki smo jo doživeli skozi celotno tekmo, je pustila veliko več kot le številke na semaforju.

Začetek, Poln Obljub

Domači junaki, pod vodstvom kapetana Andraža Krapca, so tekmo pričeli z zagnanostjo in odločnostjo, ki jo pričakujemo od moštva, ki si želi dokazati pred svojimi zvestimi navijači. V prvem polčasu smo videli solidno igro na obeh straneh, a brez zadetkov.

Drugi Polčas: Filip Petek Prevzame Vajeti

V 57. minuti je Filip Petek, ki je bil ves prvi polčas motor napadalnih akcij Veržeja, z mojstrskim strelom premagal vratarja in poskrbel za vodstvo 1 : 0. Vzdušje na stadionu se je stopnjevalo in pritisk na goste se je povečal. Petek, neumoren v svoji želji po zmagi, je v 72. minuti ponovno zatresel mrežo in podvojil vodstvo.

Otroški nogometni turnir NK Veržej 2024

 

Preobrat Nafta 1903 v Zaključku

Ko je že vse kazalo, da bo NK Veržej zabeležil pomembno zmago, je Nafta 1903 v zadnjih minutah pokazala, zakaj se boji odrekanja. Mario Novak je v 77. minuti znižal na 2 : 1, kar je gostom dalo nov zagon. Ko je že kazalo, da bo Veržej zadržal prednost, je Val Mandžuka v sodnikovem dodatku z izenačujočim zadetkom postavil končni izid 2 : 2.

Zadnji Žvižg in Mešane Emocije

Kljub temu, da sta dva gola Filipa Peteka navijačem dala upanje za popolno slavje, je remi pustil grenak priokus zaradi izgubljene zmage v zadnjih trenutkih. Vendar pa se iz te tekme lahko potegnejo tudi pozitivni zaključki: ekipni duh, borbenost in neomajna podpora s tribun kažejo, da je NK Veržej Sparta Slatina ekipa, ki se ne da.

Kljub deljenim točkam ostaja jasno, da NK Veržej gradi na trdnih temeljih, kjer se mladost in izkušnje prepletajo v harmonijo, ki obeta še veliko lepih nogometnih trenutkov. Prihodnje tekme bodo priložnost, da se naučene lekcije pretvorijo v zmage, s katerimi bo NK Veržej nadaljeval svoj pohod proti vrhu lestvice.

NK Veržej Sparta Slatina se želi zahvaliti vsem navijačem za neomajno podporo in vabi, da nas podprete tudi na prihajajočih tekmah. Skupaj smo močnejši, skupaj smo Veržej!

 

FOTO: by Nuša Žnidarič